Ajuntament d'Artana

Festes al poble

Festivitad de San Joan Baptista

Son les festes patronals en honor a San Joan Baptista. Comencen el penúltim divendres d'agost amb la tradicional "cridà a la festa", en la que totes les penyes es reuneixen en la Plaça del Ajuntament per a escoltar la cridà del Sr. Alcalde. A partir d'eixe día li segueix una setmana intensa plena de concerts, orquestres, bous al carrer, sopars populars, exposicions

 

Festivitad de Santa Cristina

Festes en honor a la patrona d'Artana. Es celebren el día 24 de Juliol, data en la que una romería peregrina a l' ermita de la Santa y s'instala una animada fira al seu voltant. La feria es queda dos díes en l'ermita i el tercer día es canvia al carrer Major del poble.

Cristo del Calvario

Es celebra el primer dumenge després de Pasqua. Destaca una multitudinaria processó pels carrers del poble i per les senderes del calvari, a la que acudeixen amb gran devoció habitants i visitants. També és tradicional el día abans, el bou i els convits per les cases.

Festividad del Corpus Christi

Es celebra en Juny. Destaca la processó pels carrers engalanades de flors y plantes naturals que li donen un color especial al poble.

Otras fiestas

Al llarg de l'any, diferents barris celebren les seues festes amb bous i processons:Barri de la Foia (Octubre), El Plá (Gener), El Crist de Zalamea (Agost)... Duren un cap de setmana, comencen el divendres per la nit amb un sopar popular en el barri i orquestra, el dissabte fan bous al carrer, el diumenge es fa la processó del Crist del barri i el dilluns finalitza la festa amb la tradicional "menjaeta", que es un dinar popular en els carrers del barri.

Carnestoltes

En el mes de febrer, justament quaranta dies abans de quaresma, es celebra el carnestoltes en Artana. Es celebra amb magnificència , amb una foguera en la Plaça Nova, on es reparteix sangria a gogo, i a la mitja nit comença una orquestra en la Plaça de la Generalitat. Totes les penyes d'Artana es difracen i hi ha un ambient de festa excelent. A més a més es una festa que va en aument cada any.

Imatges: 
200804082208290_a32.jpg
200804082208290_a32 OK.JPG
fiestas.JPG
cristo.JPG
PHTO0025 OK.JPG
ermita.JPG
retablo2.JPG
FOTO BOUS2.JPG
carnaval2.JPG
fiestas2.JPG
CORPUS4 ok.JPG
Portal desenrotllat amb Drupal