Ajuntament d'Artana

Artana Turística
Rutes d'Artana

 

 

 

 

No hi ha millor manera de conèixer la immensa diversitat natural i cultural d'Artana que recorrent els itineraris que el municipi posa a disposició dels i les visitants. Dóna igual ser senderista expert que caminant ocasional, el mateix fa ser persona jove que experimentada, no importa anar amb bicicleta o en cadira de rodes: a Artana hi ha de tot i per a tots entre les seues 8 rutes turístiques perfectament senyalitzades.

DESCARREGAR Fullet Turístic

 

 

  • Per la ruta de la urb. Zorear qualsevol persona amb mobilitat reduïda podrà conèixer de prop la sureda gràcies a un arboretum on s'expliquen les diferents espècies vegetals que poblen l'ecosistema més característic d'Espadà.
  • Al llarg de la ruta del Rebó donarem la volta a la muntanya sobre la qual descansa l'antic castell musulmà, gaudint de les vistes des de diferents angles i de restes de la tradicional arquitectura hidràulica musulmana.
  • Passejant pel Centre Històric coneixerem de prop el patrimoni arquitectònic del poble, des dels alts barris de tortuosos carrerons musulmans fins als més concorreguts carrers del centre amb façanes modernistes.
  • A la ruta que es dirigeix ​​a Santa Cristina gaudirem dels paisatges que ofereixen les hortes, les rambles i les muntanyes artanenques. Oliveres i garroferes monumentals, grans lledoners, la font de la Solana i els vells xiprers de l'ermita ens aniran saludant al camí.
  • Si preferim natura en estat pur, no tenim més que dirigir-nos a la ruta de les Penyes Altes passant pel pic de la Ràpita d'Artana (470 m), al llarg de la qual travessarem pinedes i suredes, arribarem a pics que ofereixen unes vistes incomparables a desenes de quilòmetres a la rodona i, per acabar, al·lucinarem amb la visió de les Penyes Altes davant dels nostres ulls.
  • Podrem conèixer algunes de les Oliveres Monumentals i la seua història en una senzilla ruta per a tots els públics que disposa de diversos panells interpretatius i durant la qual podrem accedir a la Caseta del Tio Xoto, un espectacular conjunt de pedra seca recentment restaurat i únic dins del seu gènere.
  • La ruta a la Cova del Tronc és de les més transitades pels aficionats al senderisme a Espadà. L'enorme diversitat vegetal de la muntanya mediterrània ens acompanyarà durant tot el trajecte, gaudirem de molt bones vistes i serem testimonis de l’impactant canvi de substrat geològic en baixar pel Colladet Roig cap a Artana.

 

  • En la ruta del Puntal i les Mines no només aprendrem quasi tot sobre la mineria del ferro a Artana sinó que sentirem el gèlid vent que ix de les bocamines, contemplarem amb una mica de sort l’eixida dels ratpenats i tindrem l'oportunitat d'arribar caminant fins al Puntal (693 metres), la fita senderista artanenca per excel·lència.

 

DESCARREGA ELS PANELLS DE LES RUTES:

- Panell Inici Ruta Mines - Cova del Tronc

- Panell Inici Ruta Penyes - Oliveres

- Les Oliveres de Patricio Carreró

- Les Oliveres del Pinar

- Les Oliveres de Pla

- La Caseta del Tio Xoto

- Penyes Altes    

Wikiloc Senderismo

Wikiloc Rutas BTT

     
Portal desarrollado con Drupal